Hvordan Bliver Man Illustrator?

19. April 2021

Der findes ikke en decideret uddannelse, der hedder illustrator, men tager du uddannelsen 'Grafisk Kommunikation', kan du søge stillinger, hvor der er brug for en illustrator og hvor du skal bruge din kreative kunnen.

Denne uddannelse er en professionsbachelor og varer 3 år. Du tager uddannelse i Haderslev på UC Syd. Der er dog en forventning om, at den flytter til Kolding tidligst i 2022.

På uddannelsen får en du baggrundsviden indenfor de forskellige kommunikationsparamtetre, du får af vide, hvordan både digitale og trykte reklamer fungerer, og du får en indsigt i, hvordan du udvikler kampagner, reklamer m.m, i forhold til forskellige lande, kultur osv. Herunder kommer du også i praktik i 4-6 måneder. Du afslutter det hele med et bachelorprojekt.

Efter endt uddannelse kan du vælge at tage mere uddannelse eller komme ud på arbejdsmarkedet. 

'Grafisk Kommunikation' er grundstenen for, at du kan søge stillinger såsom 'Illustrator'. Der er dog et rimelig stort krav til, at du skal have nogle høje kompetencer, når du skal leve af at tegne. Samtidig skal du også have en sikker sans for farver og farver. Du skal have fantasi og gode samarbejdsevner og styr på programmerne Photoshop og InDesign.

Jeg håber, ovenstående har været med til at gøre dig klogere på, hvordan du bliver 'Illustrator'. Held og lykke med uddannelsen.

Læs: Perlen Odense- har ydet økonomisk støtte til dette blogindlæg. Perlen Odense forhandler blandt andet smykker. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

Billede Credits: Pixabay, HeatherPaque
Hvordan bliver man designer?

Hvordan bliver man designer?

Hvordan bliver man grafiks designer?

Hvordan bliver man grafiks designer?

hvordan bliver man ux designer? - Sådan gør du!

hvordan bliver man ux designer? - Sådan gør du!

hvad laver en ux designer - Få svaret her!

hvad laver en ux designer - Få svaret her!