Hvad Laver En Ux Designer - Få Svaret Her!

22. February 2021

Der er store chancer for at du i dit liv er stødt på mange former for ux design, men nok helt uden at vide det. 

Læs med her og find ud af hvad en ux designer egentlig laver. 

Hvad laver en ux designer - UX står for user experience, altså brugerens oplevelse oversat direkte til dansk og en ux designer arbejder med netop dette, hvilket betyder at de designer en oplevelse for brugere. 

Ofte når der er tale om ux design snakker man typisk hjemmesider, computerprogrammer eller apps, så en ux designer søgere for at eksempelvis hjemmesiden er nem at navigere i for brugeren og skal derfor prøve at sætte sig i brugerens sted når de udvikler den. 

Den måde hvorpå man sætter sig i brugerens sted kan blandt andet være ved at undersøge hvordan målgruppen for hjemmesiden typisk begiver sig rundt på hjemmesider, som kan ske via observation, interview, spørgeskema, undersøgelser eller andet. 

Ux design behøver ikke kun at være i forhold til hjemmesider og andet it men faktisk i forhold til alle slags processer som en bruger eller kunde skal gå igennem. 

Eksempelvis hvis man skal lave en butik, kan man lave en ux for at se hvor det er mest oplagt at pladserne ting som eksempelvis prøverum, kasseapparat og produkter i forhold til brugerens behov og præferencer. 

Dette tekstindlæg var skrevet med støtte fra avXperten. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe transportabel aircondition. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese avXperten

Billede Credits: Pixabay
Hvordan bliver man illustrator?

Hvordan bliver man illustrator?

Hvordan bliver man designer?

Hvordan bliver man designer?

Hvordan bliver man grafiks designer?

Hvordan bliver man grafiks designer?

hvordan bliver man ux designer? - Sådan gør du!

hvordan bliver man ux designer? - Sådan gør du!