Hvordan Bliver Man Grafiks Designer?

09. April 2021

Du bliver grafisk designer ved at tage en professionsbachelor, som varer 3 år. Uddannelsen ligger kun i København.

For at du kan blive optaget på uddannelsen skal du enten have en relevant erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller en bestået optagelsesprøve. Det er en uddannelse, hvor man ikke skal være bange for at blive afvist som ansøger flere gange. Der er ca. 300 ansøgere til de ca. 20 studiepladser. Kommer du igennem det første nøglehul, skal du dog stadigvæk igennem flere runder efterfølgende. 

Optagelsesprøven er en svær størrelse og du skal som minimum kunne arbejde i Photoshop og Illustrator, da du faktisk kun kan løse visse opgaver i prøven via disse værktøjer.

Hvis du gerne vil have bedre odds, kan du med stor fordel have en uddannelse i multimediedesign eller et grundforløb fra teknisk skole. Herved får du en grundviden, som har kæmpe fordele på dit videre forløb mod at blive Grafisk Designer.

Uddannelsen er opdelt i fire linjer, men hvis du ser dig selv som en klassisk grafisk designer eller digital designer, er det grafisk design eller interaktiv design, der er de mest relevante.

På uddannelsen er der også retningerne: Kreativ Kommunikation og Fotogragisk Kommunikation. Kreativ Kommunikation gør meget i at udvikle ideer til ny kommunikation, hvor Fotografisk Kommunikation arbejder med fotografisk materiale til reklame- og kommunikationsbranchen.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til artiklen. Der kan du, udover mange andre ting, finde perleøreringe. Det gør hverken til eller fra, men det er information, du bør vide.

Billede Credits: Pixabay, lukasbieri
Hvordan bliver man illustrator?

Hvordan bliver man illustrator?

Hvordan bliver man designer?

Hvordan bliver man designer?

hvordan bliver man ux designer? - Sådan gør du!

hvordan bliver man ux designer? - Sådan gør du!

hvad laver en ux designer - Få svaret her!

hvad laver en ux designer - Få svaret her!