Hvad Tjener En Grafisk Designer?

16. February 2021

Hvis du overvejer at blive grafisk designer, så overvejer du sikkert også, hvad du cirka kan forvente at komme til at tjene, når du engang er færdig. Et godt spørgsmål, som stort set alle stiller inden de vælger en levevej eller udannelse.

Hvad tjener en grafisk designer? I følge Danmarks Statistik, så tjener en grafisk designer gennemsnitligt 32.766 kroner om måneden i arbejde med grafik og multimediedesign, imens en der arbejder med grafisk design tjener 33.795 kroner om måneden. Begge disse tal er taget fra det private erhvervsliv. Vær opmærksom på, at lønnen for en grafisk designer varierer rigtig meget.

En grafisk designer kan arbejde på mange forskellige måder. Man kan naturligvis blive ansat i en virksomhed, der jævnligt har brug for at få lavet større grafiske designs. Herudover kan man selvfølgelig også arbejde for et bureau, hvor man arbejder for virksomhedens kunder og klienter.

Til sidst er der selvfølgelig også muligheden for at blive selvstændig. Dette kan både gøres som freelancer, hvor man sælger sin tid ud til andre virksomheder, eller i form af egen tegnestue, der minder meget om freelancer, men hvor man eksempelvis kan få hjælp fra ansatte.

Der findes en række forskellige uddannelser, der giver kompetencer og kvalifikationer til at arbejde med grafisk design.

Billede Credits: Pixabay
Hvad tjener en grafiker?

Hvad tjener en grafiker?

Hvad er et polaroid kamera?

Hvad er et polaroid kamera?

Hvordan bliver man freelancer?

Hvordan bliver man freelancer?

Hvad er billedbehandling?

Hvad er billedbehandling?