Hvad Er Et Polaroid Kamera?

16. April 2021

Et polaroid kamera er et apparat, der er blevet enormt populært at bruge igen, siden det digitale kamera og kamera på telefonen kom til verden. 

Det er et kamera, som tager billeder og printer dem ud med det samme og ikke gemmer dem, ligesom alle andre kamera gør i dag. Du tager et billede af ét bestemt øjeblik og det er det øjeblik, du får printet.

Polaroid kameraet kan dateres helt tilbage til 1923 og blev opfundet af Samuel Shlafrock. Det er dog ikke kun ham alene, der får opfinderprisen, da Dr. Edwin Land i 1948 kommer ud med det første kommercielle instant-fotografi. Dr. Edwin Land kommer på ideen, da han tager et billede af sin datter, hvorefter hun spørger, hvorfor hun ikke kan se billedet med det samme.

Kameraet dengang bestod af to separate negative og positive ruller, der igennem dem kunne genskabe fotoet inde i kameraet med det samme. Der blev produceret 60 eksemplarer, hvilket lyder af mange hvis man tager tidspunktet i betragtning. Det var det dog slet ikke og alle 60 blev solgt samme dag.

Hvorfor at polaroid kameraet igen er blevet moderne, kan være fordi, de gerne vil slå et slag for, at øjeblikket også kan noget, og at man ikke behøver at skulle tage mange billeder for at kunne huske en rejse, en fest eller noget helt tredje.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette blogindlæg. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af medaljon. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Billede Credits: Pixabay, Bru-nO
Hvad tjener en grafiker?

Hvad tjener en grafiker?

Hvordan bliver man freelancer?

Hvordan bliver man freelancer?

Hvad tjener en grafisk designer?

Hvad tjener en grafisk designer?

Hvad er billedbehandling?

Hvad er billedbehandling?