Hvad Er Billedbehandling?

26. January 2021

Stort set alle de billeder, som du ser i medierne, i reklamer eller via sociale medier har været underlagt en eller anden form for billedbehandling. Hvad er billedbehandling, spørger du måske. Billedbehandling er selve redigeringen af det oprindelige billede frem mod det resultat, som bliver til det endelige billede.

Bliv klogere på hvad billedbehandling er og se, hvordan du kan se, om billeder har gennemgået en billedbehandling, eller om det er vist, som det er taget. 

Det er billedbehandling

Skåret helt ind til benet så er billedbehandling redigering af et billede. Det kan være alt fra simpel beskæring til mere dybdegående manipulation af billedet.

Når billeder bliver behandlet, så sker det som regel via billedbehandlingsprogrammer som for eksempel Photoshop. 

Her går fotografen ind og ændrer på alt fra belysningen til farverne. 

Du kan også nemt komme ud for, at der bliver manipuleret mere med billedet. Her er det alt fra motivet til baggrunden, der ændres. Det ses blandt andet ved modelfotos, hvor modellen kan få fjernet urenheder eller få mere markante ansigtstræk.

Formålet med billedbehandling er ikke at skabe falske billeder men derimod at få billedet til at fremstå som ønsket.

I dag kan du også lave billedbehandling via din mobiltelefon. Det er faktisk meget mere anvendt, end mange går og tror. I dag kaldes de hurtige former for billedbehandling bare for filtre.

Billede Credits: Pixabay
Hvad tjener en grafiker?

Hvad tjener en grafiker?

Hvad er et polaroid kamera?

Hvad er et polaroid kamera?

Hvordan bliver man freelancer?

Hvordan bliver man freelancer?

Hvad tjener en grafisk designer?

Hvad tjener en grafisk designer?