Hvad Er Photoshop?

25. January 2021

De fleste fotografer, både amatør og professionelle, bruger en eller anden form for billedredigeringsprogram. Her er Photoshop måske det mest anvendte, især hos de professionelle fotografer. Men hvad er Photoshop?

Photoshop er et billedbehandlingsprogram fra Adobe. Photoshop indeholder en lang række funktioner, der gør det muligt for dig både at lave grafik, ændre i billederne, fritlægge og fjerne ting deri. Læs mere om Photoshops funktioner heurnder.

Det kan du med Photoshop

Langt hovedparten af de billeder du ser i forbindelse med udgivelser eller professionelt brug, er blevet behandlet med Photoshop. 

Med Photoshop kan du:

Mens fotograferne elsker Photoshop, så er det ikke alle, der er vilde med, at programmets funktioner bliver anvendt på billederne. Der har gennem årene været stor debat om, hvorvidt brugen af Photoshop er skadeligt for især unge, der dermed får et manipuleret billede fremfor et autentisk billede.

Hvis du vil i gang med at bruge Photoshop, så kræver det både tid og god tålmodighed. Da Photoshop har mange muligheder, så kræver det også, at du øver dig rigtigt meget, for at du kan få det fulde udbytte af programmets næsten uendelige muligheder.

Den første udgave af Photoshop udkom i 1990. I dag kan du få Photoshop til både Windows og Mac.

Billede Credits: Pixabay
Hvad er InDesign?

Hvad er InDesign?

hvordan bliver man god til indesign? - Gode tips!

hvordan bliver man god til indesign? - Gode tips!

Hvad koster Photoshop til PC?

Hvad koster Photoshop til PC?